02 June, 2012

Pemuda PAS Sabah bidas isu perkara 20

Share
Sumber: http://islamreturn.blogspot.com/

Sebentar tadi Dewan Pemuda PAS Negeri Sabah melalui ketua pemudanya saudara Lahirul Latigu bersama-sama NGO tempatan membuat kenyataan media berkenaan isu perkara 20 yang menjadi pertikaian. Persoalan yang ditimbulkan oleh beliau ialah mengapa dokumen Laporan Suruhanjya Cobbold 1962, Laporan Jawatankuasa antara Kerajaan 1962 dan Perjanjian Malaysia 1963 ada, tetapi dimana dokumen sah Perkara 20?

Lahirul (dua dari kiri) bersama-sama NGO tempatan menunjukan dokumen yang sah kepada media

Isu perkara 20 menjadi perdebatan hangat dikalangan parti-parti politik di Sabah termasuk UMNO yang mana seolah-olah perkara 20 ini wujud, sedangkan isu sebenar Perjanjian Malaysia 1963 yang menjadi asas kepada pembentukan Malaysia tidak diangkat. Kerajaan Persekutuan seolah-olah mendiamkan diri dari menyentuh isu kandungan Perjanjian Malaysia 1963. Persoalannya kenapa? Ini bakal didedahkan oleh Dewan Pemuda PAS Negeri Sabah.

Nantikan 6 Jun ini, satu kejutan seluruh Malaysia akan berlaku...

Himpunan Hijau ke Putrajaya turut diikuti di Pejabat PAS kawasan Putatan

Bermunajat memohon pertolongan Allah


Bersama-sama menyaksikan siaran langsung Himpunan Hijau

Komen Via Facebook

0 ulasan:

Post a Comment

Hak Cipta & Penafian

SBS MEDIA (Sahabat Blog Sabah) - 2011 Digalakkan untuk sebarang sebaran. Sebarang bentuk salinan kandungan daripada laman ini mestilah disertakan link Sahabat Blog Sabah bagi memudahkan proses rujukan. Kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang disertakan daripada pengunjung dan menjadi tanggungjawab pengunjung sepenuhnya. Sekian.