24 January, 2012

Kemeriahan Tahun Baru Cina diraikan bersama oleh Pemuda PAS Sepangar

Share
Sumber: http://passepanggar.blogspot.com/

21hb Januari (Inanam): Dewan Pemuda PAS kawasan Sepangar hari ini telah mengedarkan buah limau sebagai tanda persaudaraan terhadap masyarakat Tionghua yang akan menyambut Tahun Baru Cina. Pekan Inanam telah menjadi lokasi edaran buah limau pada kali ini. Rata-rata masyarakat cina yang ditemui terkejut dengan kehadiran pemuda PAS serta menyatakan sokongan terhadap perjuangan Pakatan Rakyat seterusnya PAS sebagai sebuah parti Islam.

Pada kesempatan ini juga PAS kawasan Sepangar ingin mengucapkan Gong Xi Fa Cai kepada seluruh masyarakat Tionhua yang menyambut Tahun Baru Cina. Semoga tahun ini mendatangkan kemenangan dan kebahagian kepada rakyat Malaysia umumnya dan rakyat Sabah khususnya.


Gambar sekitar edaran buah limau


 Pemuda PAS Sepangar bersedia untuk mengedarkan buah limau

 Berdoa memohon keberkatan di atas usaha yang dilaksanakan

Menyampaikan buah limau kepada pengunjung restoran

 Salah seorang masyarakat Tionghua yang menerima buah limau dari pemuda PAS Sepangar

Komen Via Facebook

0 ulasan:

Post a Comment

Hak Cipta & Penafian

SBS MEDIA (Sahabat Blog Sabah) - 2011 Digalakkan untuk sebarang sebaran. Sebarang bentuk salinan kandungan daripada laman ini mestilah disertakan link Sahabat Blog Sabah bagi memudahkan proses rujukan. Kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang disertakan daripada pengunjung dan menjadi tanggungjawab pengunjung sepenuhnya. Sekian.