08 November, 2011

Pemuda PAS Sabah sumbang 11 ekor lembu

Share

sumber: http://harakahdaily.net
Mohd Firdaus
  
KOTA KINABALU, 8 Nov: Dewan Pemuda PAS Negeri Sabah (DPPNS) menyumbang 11 ekor lembu untuk dikorbankan sempena Aidiladha tahun ini.
Sumbangan tersebut telah disalurkan ke seluruh Sabah, antaranya Keningau (4 ekor), Putatan (2), Tawau (2) ,Sepanggar (1), Kota Belud (1) dan Beaufort (1).
Ketuanya Lahirul Latigu berkata, hasil daging korban akan diagihkan ke kawasan sekitarnya untuk dinikmati oleh seluruh masyarakat setempat.
“Sumbangan itu akan diagih-agihkan kepada masyarakat Islam setempat,” katanya.
Beliau, yang ditemui ketika mengedarkan sumbangan korban di Pulau Gaya bagaimanapun berharap agar seluruh masyarakat saling bekerjasama dan mengeratkan tali persaudaraan sepanjang masa.
“Setiap daripada kita harus memperkukuhkan tali persaudaraan dan bersikap toleransi dalam setiap tindakan. Amanah dan jujur dalam menguruskan hak rakyat mesti tersemat dalam diri,” jelasnya.

Komen Via Facebook

0 ulasan:

Post a Comment

Hak Cipta & Penafian

SBS MEDIA (Sahabat Blog Sabah) - 2011 Digalakkan untuk sebarang sebaran. Sebarang bentuk salinan kandungan daripada laman ini mestilah disertakan link Sahabat Blog Sabah bagi memudahkan proses rujukan. Kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang disertakan daripada pengunjung dan menjadi tanggungjawab pengunjung sepenuhnya. Sekian.