23 January, 2010

JARYAH 50

Share
Sumber: http://muridkyai.blogspot.com/

Surau Al-Fajar, Taman Fajar, Sandakan, kini sedang dalam proses pembaikan beberapa bahagiannya. Kerja-kerja baikpulih ini dibuat dengan menggunakan dana yang datang daripada sumbangan orang ramai. Ini termasuklah sumbangan derma ahli jema'ah sepanjang bulan Ramadhan tahun lalu dan juga Hari Raya. Walau bagaimanapun, dana terkumpul sepanjang tahun lalu yang berjumlah sekitar RM20,000.00 telah hampir habis digunakan untuk tujuan kerja-kerja baik pulih tersebut. Mengikut pengerusi surau, Tn Hj. Ayung Hasan, projek baik pulih surau kali ini telah dilakukan secara berjimat cermat iaitu dengan membeli bahan-bahan binaan sendiri dan mengupah tukang membuatnya. Ini lebih jimat berbanding menyerahkan urusan pembelian kepada tukang.
Sungguhpun begitu, dana tambahan sebanyak RM2500.00 diperlukan untuk memperbaiki lantai surau yang telah reput di beberapa bahagian. Bagi tujuan mengumpul dana tersebut, atas permintaan pengerusi, agar difikirkan cara mendapatkan jumlah tersebut secepat mungkin, setelah berbincang dengan sahabat-sahabat di surau Al-Fajr, pada malam ini aku melancarkan kempen di bawah program yang kunamakan "JARYAH 50".Sungguhpun kempen ini hanya mensasarkan 50 orang yang akan menyumbangkan RM50.00 seorang bagi melengkapkan jumlah RM2500.00, sumbangan tambahan masih diperlukan. Ini kerana, jika ada dana yang selesa, projek tambahan memperluaskan bukaan surau akan dibuat. Bagi sahabat pembaca blog yang berminat untuk menyalurkan sumbangan bagi bagi tujuan pembangunan dan pembaikan surau Al-Fajar, bolehlah menghubungi saya pada talian 0198409708 untuk mendapat tahu cara menyalurkannya.

Komen Via Facebook

0 ulasan:

Post a Comment

Hak Cipta & Penafian

SBS MEDIA (Sahabat Blog Sabah) - 2011 Digalakkan untuk sebarang sebaran. Sebarang bentuk salinan kandungan daripada laman ini mestilah disertakan link Sahabat Blog Sabah bagi memudahkan proses rujukan. Kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang disertakan daripada pengunjung dan menjadi tanggungjawab pengunjung sepenuhnya. Sekian.