25 September, 2012

TERKINI: Rakyat Sabah saman Petronas!

Share
Sumber: http://islamreturn.blogspot.com/

Setelah bersabar sekian lama, kini rakyat Sabah mula menyatakan hak mereka. Hari ini, rakyat Sabah telah memfailkan saman terhadap Petronas berhubung perjanjian Petronas 1976 yang mencabuli perjanjian Malaysia 1963. Sebelum dari ini rakyat Kelantan telah bangkit menuntut hak mereka (rujuk disini:http://www.malaysiakini.com/news/209733)
Nantikan pembongkaran seterusnya..


Saudara Lahirul Latigu (kiri) bersama Gabungan Nasionalis Sabah ketika memfailkan proses saman terhadap Petronas di Mahkamah Tinggi, Kota Kinabalu sebentar tadi


Hakikat hak rakyat Sabah yang dizalimi oleh  UMNO/BN telah disebut oleh Dato Seri Tuan Guru Hj. Abdul Hadi Awang melalui ucapan beliau sebelum ini.Politik Sabah semakin PANAS..!

Komen Via Facebook

1 ulasan:

Bolindon said...

ni kali la.

Post a Comment

Hak Cipta & Penafian

SBS MEDIA (Sahabat Blog Sabah) - 2011 Digalakkan untuk sebarang sebaran. Sebarang bentuk salinan kandungan daripada laman ini mestilah disertakan link Sahabat Blog Sabah bagi memudahkan proses rujukan. Kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang disertakan daripada pengunjung dan menjadi tanggungjawab pengunjung sepenuhnya. Sekian.