18 February, 2011

NGO 'TABAH' (PEMBELA TANAH RAKYAT SABAH) akan dilancarkan

Share
Sumber: http://islamreturn.blogspot.com/

 Salam perjuangan..

Kehidupan rakyat Sabah kini terhimpit dengan isu-isu tanah yang tidak pernah cuba diselesaikan oleh UMNO/BN, malah penduduk diugut agar tidak membawa isu ini ke peringkat tertinggi. Keadaan ini ditambah lagi dengan keadaan penduduk yang mempunyai taraf pendidikan yang rendah menyebabkan mereka mudah diperkotak-katikkan.

Sehubungan dengan itu PAS negeri Sabah telah mengambil pendekatan yang proaktif agar isu ini segera diselesaikan bagi memastikan hak rakyat Sabah dapat dibela. PAS Sabah sebelum dari ini telah berjaya melaksanakan HEMPAS (Himpunan Isu Tanah Rakyat Sabah) yang mana telah berjaya mengumpul lebih 5000 orang di Batu Sapi, Sandakan. Seterusnya PAS negeri telah bersama-sama dengan wakil penduduk ke Dewan Rakyat (Parlimen) pada tahun lepas bagi menyerahkan memorandum terhadap penganiayaan kerajaan UMNO/BN terhadap masyarakat Sabah.

Bagi tujuan membela rakyat Sabah terhadap hak-hak mereka di dalam isu Tanah, kini PAS negeri Sabah akan melancarkan NGO yang dinamakan TABAH (Pembela Tanah Rakyat Sabah).

Maklumat pelancaran TABAH

Tarikh: 12 Mac 2011
Tempat: Hayati Villa, Putatan
Masa: 8.00 pagi

Penceramah:
Dato' Tuan Ibrahim Tuan Man
(Naib Presiden PAS)
YB Dato' Seri Mohamamd Nizar Jamaluddin
(Menteri Besar Perak)YB Dr. Mujahid Yusuf Rawa
(Ahli Parlimen Parit Buntar)
Hubungi:
019-8622790
019-3692587

SEMUA RAKYAT SABAH DIJEMPUT HADIR

Komen Via Facebook

0 ulasan:

Post a Comment

Hak Cipta & Penafian

SBS MEDIA (Sahabat Blog Sabah) - 2011 Digalakkan untuk sebarang sebaran. Sebarang bentuk salinan kandungan daripada laman ini mestilah disertakan link Sahabat Blog Sabah bagi memudahkan proses rujukan. Kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang disertakan daripada pengunjung dan menjadi tanggungjawab pengunjung sepenuhnya. Sekian.