09 August, 2010

MCA serang Islam, DAP Pertahankan!

Share

sumber: http://islamreturn.blogspot.com

Salam perjuangan..

Kemelut kejahilan non-muslim di dalam UMNO/BN semakin jelas. Ini berikutan kenyataan terbaru Presiden MCA, Datuk Seri Dr Chua Soi Lek sebagai menyatakan bahawa negara-negara Islam sebagai tidak progesif dan korup. Kanyataan ini yang dibuat semasa Konvensyen Tahunan ke-33 MCA Kedah sangat memalukan. Hanya kerana untuk meraih sokongan pengundi kaum cina dan bukan Islam, presiden komponen BN ini sanggup menonjolkan diri sebagai salah seorang yang boleh dikategorikan sebagai 'Islamic phobia'.


Persoalannya sekarang dimana pemimpin UMNO yang sering menyerang Kapal Singh di dalam isu mempertahankan Islam (kononnya) bagi memperbetulkan kenyataan tersebut. Atau sekurang-kurangnya, ulama muda UMNO tolonglah buat muzakkarah dengan MCA, MIC, PPP, GERAKAN dan lain-lain parti komponen BN yang masih lagi tidak memahami Islam. Inilah tugas utama anda, daripada anda sibuk menjadi talibarut UMNO untuk menghancurkan Gerakan Islam PAS.

Pada masa yang sama DAP melalui Lim Guan Eng yang juga Ketua Menteri Pulau Pinang telah membidas kenyataan ini. Kenyataan beliau boleh dilihat disini. Sebenarnya, apa yang berlaku ini menunjukan bahawa kehancuran UMNO/BN semakin jelas dan ianya ditambah lagi dengan sikap anti Islam dikalangan parti komponen BN.

ir: Semoga Islam lebih selamat berada di bahtera PAS/PR..

Komen Via Facebook

0 ulasan:

Post a Comment

Hak Cipta & Penafian

SBS MEDIA (Sahabat Blog Sabah) - 2011 Digalakkan untuk sebarang sebaran. Sebarang bentuk salinan kandungan daripada laman ini mestilah disertakan link Sahabat Blog Sabah bagi memudahkan proses rujukan. Kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang disertakan daripada pengunjung dan menjadi tanggungjawab pengunjung sepenuhnya. Sekian.