19 May, 2010

DEWAN HIMPUNAN PENYOKONG PAS DITUBUHKAN...!!!

Share
Sumber: http://iskhandarzulkarnain.blogspot.com/PAS membuktikan bahawa ia bukan parti perkauman seumpama Umno, MIC, MCA, SUPP dan lain-lain.

Semalam PAS secara rasmi mengumumkan penubuhan Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP) di pejabat Agung PAS Jalan Raja Laut, Kuala Lumpur.

Naib Presidennya, Salahuddin Ayub ketika mengumumkan penubuhan DHPP bagi menggantikan Kelab Penyokong Pas sebagai sayap baru parti berkata, ia adalah perkembangan positif bagi melahirkan gagasan yang lebih besar, sekali gus mengiktiraf DHPP setanding dengan Dewan Ulamak, Pemuda dan Muslimat.

Menurutnya, pelancaran DHPP akan di sempurnakan Presiden Pas, Datuk Seri Hadi Awang pada 23 Mei ini di Dewan Serba Guna Pejabat Daerah dan Tanah, Klang.

Katanya, DHPP yang diwujudkan mengikut fasa 26 Perlembagaan Parti tanpa perlu merujuk kepada Pendaftar Pertubuhan sebagai aktiviti untuk melicinkan parti.

Dengan itu sah bahawa PAS membuktikan apa yang dikatakan iaitu akan memberi hak untuk bukan Islam menjadi anggota PAS yang diiktiraf di sisi perlembagaan parti. Malah PAS sedang mengkaji untuk membenarkan rakyat yang bukan Islam mewakili PAS pada mana-mana pilihanraya akan datang.

Komen Via Facebook

0 ulasan:

Post a Comment

Hak Cipta & Penafian

SBS MEDIA (Sahabat Blog Sabah) - 2011 Digalakkan untuk sebarang sebaran. Sebarang bentuk salinan kandungan daripada laman ini mestilah disertakan link Sahabat Blog Sabah bagi memudahkan proses rujukan. Kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang disertakan daripada pengunjung dan menjadi tanggungjawab pengunjung sepenuhnya. Sekian.