05 April, 2010

2 SITUASI DI LITAR SEPANG HARI INI

Share
Sumber: http://iskhandarzulkarnain.blogspot.com/

 Situasi ini yang diminati kerajaan BN

Inilah realiti seorang perempuan ataupun wanita. Mereka dijadikan alat dan bahan promosi kepada orang ramai. Menjual maruah dengan menunjukkan bentuk badan dan apa yang patut.

Mungkin ini satu affiliate bagi sebuah negara bernama Malaysia yang diterajui oleh kepimpinan UMNO yang konon-kononya menegakkan agama. Kalau mahu menegakkan agama, kenapa perlu jadikan perempuan sebagai iklan untuk tontonan ramai?

Ini negara 1Malaysia. Apa boleh buat? Telanjang pun tidak apa asalkan maruah tergadai. Apa pandangan pembaca mengenai mereka ini?

 Situasi ini kerajaan BN tidak kisah

Dalam gambar di atas ada beberapa orang sedang menunaikan solat di luar perkarangan surau. di litar Sepang Sepatutnya pihak kerajaan perlu menyediakan tempat yng selesa terutamanya kepada pengujung yang ke litar Sepang.

Itulah sebab utama kenapa berlakunya remaja yang meliar dikalangan perempuan berbanding dengan lelaki. Perilaku ini berlaku adalah berpunca dari sikap kerajaan itu sendiri tanpa memikirkan apakah faktor yang menyebabkan berlakunya gejala sosial.

Cuba renung dan fikirkan. Gambar tersebut pada hari ini sempena acara yang berlaku di litar Sepang.

Komen Via Facebook

0 ulasan:

Post a Comment

Hak Cipta & Penafian

SBS MEDIA (Sahabat Blog Sabah) - 2011 Digalakkan untuk sebarang sebaran. Sebarang bentuk salinan kandungan daripada laman ini mestilah disertakan link Sahabat Blog Sabah bagi memudahkan proses rujukan. Kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang disertakan daripada pengunjung dan menjadi tanggungjawab pengunjung sepenuhnya. Sekian.