13 April, 2011

Tubuh 6 cawangan PAS: BN Sadong Jaya Terdesak, Najib terpaksa diturunkan untuk berkempen

Share

sumber; http://islamreturn.blogspot.com/

Sehingga hari ini, masa untuk berkempen hanya tinggal 3 hari sahaja lagi sebelum rakyat menentukan siapa pilihan mereka. Kehangatan semakin terasa apabila sehingga kini 7 orang menteri telah pun turun membantu kempen di Sadong Jaya. Ini menunjukan bahawa situasi agak genting bagi BN di Sarawak khususnya Sadong Jaya. Ianya terbukti apabila program pada hari ini telah diaturkan untuk DS Najib Abd Razak menyampaikan ceramah beliau di Dewan Utama Pekan Sadong Jaya. Situasi ini membuktikan bahawa sokongan rakyat terhadap PAS pada kali sangat berlainan dan mendapat sambutan dari masyarakat setempat.

Sebelum dari itu, Jpr PAS DUN sadong Jaya hari ini mendapat kejayaan moral apabila 6 buah cawangan baru akan ditubuhkan. Maklumat penuh berkaitan penubuhan cawangan tersebut akan aku paparkan setelah selesai majlis perasmiannya pada malam ini.


Siri kempen di UPU Jemukan, Dr. Rani (ADUN Meru) sedang menyampaikan ceramah, turut diadakan pada malam tersebut ialah wayang pacak

Selain dari itu, satu kejadian yang amat memalukan BN disini ialah apabila salah seorang ketua kampung di salah seorang ketua kampung disini yang dikenali sebagai Hj.Wahab telah dinafikan hak untuk mendapat bekalan elektrik apabila meter yang dipasang dirumah beliau dicabut kembali. Alasan yang diberikan oleh pihak terbabit, bahawa mereka tidak mempunyai borang permohonan dari pihak pemohon, sedangkan borang tersebut telah pun dihantar oleh beliau. Menurut maklumat dari Hj.Wahab, ini berkemungkinan atas sentimen politik, kerana beliau yang agak cenderung kepada pembangkang.

Komen Via Facebook

0 ulasan:

Post a Comment

Hak Cipta & Penafian

SBS MEDIA (Sahabat Blog Sabah) - 2011 Digalakkan untuk sebarang sebaran. Sebarang bentuk salinan kandungan daripada laman ini mestilah disertakan link Sahabat Blog Sabah bagi memudahkan proses rujukan. Kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang disertakan daripada pengunjung dan menjadi tanggungjawab pengunjung sepenuhnya. Sekian.