13 February, 2011

INJIL JADI SUBJEK PILIHAN SIJIL PELAJARAN MALAYSIA (SPM)

Share
Sumber: http://rubbertapperz.blogspot.com/

بسم الله الرحمن الرحيم

Hancurr...Pengetahuan Injil Akan Di Ajar Di Sekolah Menengah..??Pengetahuan Injil kini boleh diajar di kalangan pelajar Kristian di sekolah menengah kerajaan dan sekolah mubaligh di seluruh negara selepas waktu belajar biasa.

Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi Tan Sri Bernard Dompok, yang mempengerusikan Jawatankuasa Teknikal bagi Bumiputara Sabah dan Sarawak berkata keputusan bersejarah itu dicapai di mesyuarat pertama Jawatankuasa Kabinet mengenai Bumiputera Sabah dan Sarawak dipengerusikan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak pada 7 Feb.

"Bagi pihak rakyat, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Perdana Menteri dan Kerajaan Persekutuan kerana begitu sensitif terhadap kehendak dan aspirasi masyarakat, khususnya penganut Kristian.

"Kami yakin keputusan itu banyak membantu ke arah pencapaian sepenuhnya konsep 1Malaysia," katanya kepada pemberita selepas melancarkan perkhidmatan klinik bergerak di sini pada Sabtu.

Beliau harap keputusan itu akan memberi lebih banyak masa dan lebih kondusif bagi pelajar berkenaan untuk menduduki peperiksaan subjek pilihan Pengetahuan Injil di peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

Dompok, presiden Persatuan Pasokmomogun Kadazandusun Murut Bersatu (Upko), berkata jawatankuasa kabinet juga bersetuju dengan beberapa usul lain dikemukakan oleh Persektuan Sekolah Mubaligh Kristian Malaysia tahun lepas.

Ini termasuk penubuhan kelab-kelab termasuk kelab agama di sekolah mubaligh yang hanya memerlukan kelulusan daripada guru besar atau pengetua, katanya. Dompok berkata Kementerian Pelajaran akan mengeluarkan satu pekeliling atau garis panduan mengenai perkara itu tidak lama.

Juragan : Selama ni barua-barua Umno Haprak sibuk mengatakan Pas jadi kuda tunggangan DAP,kerana ikut apa saja kehendap DAP...Kini Apa dah jadi dengan Kerajaan BN nii..Sudahlah dianggarkan hampir 250 000 orang islam yang murtad dan menunggu kelulusan kemurtadan mereka di pejabat pendaftaran negara,kini di tambahkan lagi dengan kelulusan PM Si Najib memberikan kebenaran dalam mesyuarat kabinet untuk diajar pengetahuan tentang injil..fuhh

Jangan kerana memikirkan Undi..lu orang sanggup mengadaikan dan melacurkan Agama semata-mata agar pengundi dan penyokong beragama kristian memberikan kuasa kepada Umno Haprak ini...Takut la pada Allah sikit puak-puak nii...Hampehhhhhh - karatijau

Note: Terima kasih najib kerana mungkin selepas ini Islam tidak lagi menjadi agama rasmi Malaysia. Hidup umno...!!! hidup perkasa..!! hidup melayu..!!! Kah..kah..kah..kah...


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

Komen Via Facebook

0 ulasan:

Post a Comment

Hak Cipta & Penafian

SBS MEDIA (Sahabat Blog Sabah) - 2011 Digalakkan untuk sebarang sebaran. Sebarang bentuk salinan kandungan daripada laman ini mestilah disertakan link Sahabat Blog Sabah bagi memudahkan proses rujukan. Kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang disertakan daripada pengunjung dan menjadi tanggungjawab pengunjung sepenuhnya. Sekian.