27 January, 2011

Pakatan Rakyat Tenang di PRK Tenang - Pesuruhjaya PAS Sabah

Share
Sumber: http://legehiyyah.blogspot.com/

Pakatan Rakyat melalui calon PAS cikgu Normala Sudirman dilihat berpeluang untuk merampas DUN Tenang dalam pilihanraya Kecil pada 30 januari nanti.

Berdasarkan penampilan calon PAS yang ber'aura' dan calon UMNO yang berdaki, Tuan Hj Muhammad Abdullah, Pesuruhjaya PAS Sabah melihat sinar harapan untuk PAS merampas DUN Tenang dan menambah kerusi Pakatan Rakyat di DUN negeri Johor.

Hj Muhamad bersama YDP PAS Tawau Hj Muhamad Husin dan Sdr Kasman sudah seminggu berada dan berkerja membantu parti di DUN Tenang. Beliau melihat serangan yang dilakukan oleh UMNO dan BN tidak memberi kesan kepada persiapan jentera Pakatan Rakyat, bahkan jentera Pakatan Rakyat terus mara mengangkis fitnah yang dileparkan.

Menurut beliau, sambutan masyarakat Cina dan India cukup baik kepada calon Pakatan Rakyat. Isu bersalam yang dibangkitkan oleh Presiden MCA, Datuk Chua Soi Lek tidak mampu menguggat keyakinan masyarakat Cina untuk mengundi PAS dalam pilihanraya kecil nanti.

Sekalipun menyedari DUN Tenang dan Johor adalah kubu kuat UMNO dan Barisan Nasional, beliau optimis tsunami politik 2008 masih gagah untuk membadai kubu tersebut.

Komen Via Facebook

0 ulasan:

Post a Comment

Hak Cipta & Penafian

SBS MEDIA (Sahabat Blog Sabah) - 2011 Digalakkan untuk sebarang sebaran. Sebarang bentuk salinan kandungan daripada laman ini mestilah disertakan link Sahabat Blog Sabah bagi memudahkan proses rujukan. Kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang disertakan daripada pengunjung dan menjadi tanggungjawab pengunjung sepenuhnya. Sekian.