14 June, 2011

Apa salahnya Kelab Taat Suami?

Share
Sumber: http://muridkyai.blogspot.com/


Mereka menentang Kelab Taat Suami. Atas alasan apa sebenarnya mereka menentang kelab tesebut? Seruan agar taat kepada suami yang menjadi motif penubuhan kelab tersebut adalah sejajar dengan Islam. Nas-nas agama daripada Al-Quran maupun Hadis menekankan tentang kewajipan seorang isteri memberikan ketaatannya kepada suami. Persoalan taat kepada suami tidak harus dipertikaikan. Menubuhkan kelab untuk itu juga boleh dianggap usaha mulia. Sementara menggambarkan isteri sebagai pelacur kelas atasan itu perlu dijelaskan maksudnya. Ia mungkin merupakan bahasa bombastik yang yang digunakan.Mengapa marah kalau dianggap menjadi pelacur kelas pertama buat suami, sedangkan ramai wanita yang melacurkan dirinya sebagai pelacur kelasrendah kepada jantan-jantan durjana?

Barangkali ia satu penghinaan kerana mengganggap wanita sebagai objek seks. Seharusnya dimengerti bahawa antara tujuan perkawinan adalah melampiaskan nafsu seks secara halal. Ia bukan masalah suami sahaja sahaja,tetapi juga masalah isteri. Mengapa berat sebelah? Apakah hanya wanita sahaja yang menjadi objek seks dan lelaki tidak?

Menubuhkan Kelab Taat Suami tidak harus dilihat sebagai usaha menjatuhkan martabat isteri. Ia, malahan adalah usaha mengangkat harakat seorang isteri.


Namun, para pemuka wanita yang terlepas dari kendali agama itu merasakan perlu menentangnya. Mereka melihatnya sebagai penghinaan kepada status wanita. Bagi mereka, tidak timbul soal isteri perlu taat kepada suami kerana suami isteri adalah gambungan dua manusia yang mempunyai hak yang serupa. Tiada ada yang memimpin atau dipimpin. 


Racun gerakan "woman's Libration" telah menyerang sampai ke jantung hati mereka. Namanya sahaja wanita Islam tetapi mereka lebih dekat kepada wanita yang bergelumang nifaq yang mengasaskan gerakan mereka dari negara-negara barat.

Mereka menentang banyak perkara baik sebelum mereka mendalaminya. Mereka dipandu oleh semangat "musawa" di antara lelaki dan wanita yang dijana di Barat. Mereka enggan menoleh putaran yang dilakukan oleh wanita-wanita barat sendiri dewasa ini. Dalam keadaan kian ramai wanita barat memilih untuk kembali menjadi ibu, menjadi isteri dan menjadi wanita secara fitrahnya, mereka, wanita-wanita yang mengaku muslimah berlumba-lumba untuk menjadi jantan yang bergentayangan bebas dalam masyarakat tanpa tata susila ketimuran dan jauh segala ikatan prinsip agama.

Mereka menentang poligami kerana menganggapnya ia sebagai pencabulan hak isteri dan mendefinasikannya sebagai kebuasan nafsu suami. Mereka menuntut koata 30 peratus dalam jawatan-jawatan yang melibatkan merangka dasar dalam negara. Mereka menuntut itu dan ini dan mendakwa ia adalah untuk kebaikan kaum hawa. Mereka gagal membela kaum hawa malah semakin hari kita menyaksikan bertambahnya ekspolitasi ke atas mereka. Gejala sosial yang meruntuhkan maruah dan harga diri kaum hawa tidak mereka perjuangkan. Mereka lebih suka menelanjangkan tubuh-tubuh mereka atas nama kebebasan dan menganggap pakaian yang menutup aurat sebagai penindasan ke atas kebebasan mereka.

Mereka adalah calon-calon penghuni neraka. Barangkali...sebab itu kenapa nabi Muhammad mengingatkan bahawa kebanyakan isi neraka adalah wanita. Wanita yang menjadi berat untuk mengakui taat kepada suami.

Wahai para suami! peringatkan isteri anda semua agar menjauhi wanita-wanita yang lupa diri itu. Jagalah isterimu daripada menjadi isi neraka.

Komen Via Facebook

0 ulasan:

Post a Comment

Hak Cipta & Penafian

SBS MEDIA (Sahabat Blog Sabah) - 2011 Digalakkan untuk sebarang sebaran. Sebarang bentuk salinan kandungan daripada laman ini mestilah disertakan link Sahabat Blog Sabah bagi memudahkan proses rujukan. Kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang disertakan daripada pengunjung dan menjadi tanggungjawab pengunjung sepenuhnya. Sekian.