15 December, 2010

SELEPAS EYE ON MALAYSIA, MONORAIL PULAK JADI GAJAH PUTIH

Share
Sumber: http://rubbertapperz.blogspot.com/

بسم الله الرحمن الرحيم


Kuala Lumpur Monorail

ALOR GAJAH 10 Dis. - Operasi perkhidmatan Monorel Melaka di Sungai Melaka di sini, didapati mengalami masalah teknikal sehingga menyebabkan ia tergendala sejak tiga minggu lalu.

Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam berkata, roda monorel yang sering mengalami kerosakan menyebabkan operasi perkhidmatannya yang berpusat di Taman Rempah tidak berjalan lancar

Perkhidmatan Monorel Melaka yang dibina dengan kos RM15.9 juta itu telah beroperasi pada 20 Oktober lalu dengan harga tiket RM10 bagi dewasa dan RM5 untuk kanak-kanak.

Fakta: 20/10/2010 .MELAKA 20 Okt. - Tidak sampai empat jam ia dilancarkan, perkhidmatan monorail di Stesen Hang Jebat, Taman Rempah di sini terhenti secara tiba-tiba ketika orang ramai berada di dalamnya. Sumber mengatakan roda monorail ni tertanggal dari landasan.


Melaka Monorail

Fakta: Monorail Melaka ni railnya kecil jer.. Tiangnya pun besar batang nibong jer. untung besar kontraktor yg dapat projek ni nampaknya. Korang berani ke nak naik?

Fakta: Melaka mempunyai seorang Ketua Menteri yang pandai. Pandai mencilok duit rakyat. kah..kah..kah..kah..

Note: Hidup umno...!!! kah..kah..kah..kah...


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

Komen Via Facebook

0 ulasan:

Post a Comment

Hak Cipta & Penafian

SBS MEDIA (Sahabat Blog Sabah) - 2011 Digalakkan untuk sebarang sebaran. Sebarang bentuk salinan kandungan daripada laman ini mestilah disertakan link Sahabat Blog Sabah bagi memudahkan proses rujukan. Kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang disertakan daripada pengunjung dan menjadi tanggungjawab pengunjung sepenuhnya. Sekian.