24 December, 2010

Kem Islam Musim Panas!!?

Share
sumber: http://yuyushira.blogspot.com


"Youth Now, Leader Tomorrow"

Bertempat di Batangan Baru Lagoon, Tuaran
17-19 disember 2010

Tiada ungkapan seindah ucaptama Alhamdulillah segala puji bagi Allah yang telah mengizinkan program ini berlangsung dengan lancarnya. Seperti Islamic Summer Camp(ISC) yang sudah, ISC kali ke-4 ini tidak menghampakan para peserta dari sudut aktiviti yang berkonsepkan ketahanan fizikal, rohani dan mental. Kelasakan para peserta diuji dari pelbagai aspek bagi memupuk kekentalan jiwa sebagai individu yang bergelar daie. Input-input penting turut di highlight sebagai bekalan tambahan kepada generasi al-Fateh ini.

Preview ringkas, biarkan gambar berbicara


Mujahid berjiwa santai

Muslimah super

Panji-panji perjuangan

KD 1 : Kenapa Perlu Berdakwah??

Tazkirah Maghrib by akhi Arif

berkayak-kayak dahulu, mencari kekuatan

Checkpoint 3 Explorace
Selepas berkubang

Islam di mana-mana

Kekuatan fizikal untuk berjuang

Ada apa dalam khemah?

Berdiskusi di tepi tasik

Dimulakan dengan bismillah

Masa yang tinggal untuk memulihkan kondisi Islam semakin suntuk. Kini, kualiti dan kuantiti perlu seiring bagi menjamin dakwah yang berkesan dan berterusan dalam masyarakat sejagat. Cetusan daripada program tahunan ini, diharap para peserta yang hadir dapat menjadi insan yang bermanfaat kepada diri, keluarga dan masyarakat. Hapuskan BAKAS!!!!

Komen Via Facebook

0 ulasan:

Post a Comment

Hak Cipta & Penafian

SBS MEDIA (Sahabat Blog Sabah) - 2011 Digalakkan untuk sebarang sebaran. Sebarang bentuk salinan kandungan daripada laman ini mestilah disertakan link Sahabat Blog Sabah bagi memudahkan proses rujukan. Kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang disertakan daripada pengunjung dan menjadi tanggungjawab pengunjung sepenuhnya. Sekian.