03 November, 2010

Batu Sapi: Catatan ANWAR IBRAHIM

Share
Sumber: http://prkbatusapi2010.blogspot.com/

Oleh: setisab

"Hal yang amat memprihatinkan adalah tahap kemiskinan ketara di kalangan ribuan keluarga di Batu Sapi dan kawasan sekitar Sandakan. Hasil balak dan royalti minyak mencecah berbilion ringgt. Namun di Kampung Gas, Kampung Bukara, Kampung Forest dan Pulau Singa yang kami lawati mempamerkan kehidupan merempat yang sungguh menyayat hati.

Sebentar tadi kami singgah di pasar BDC – luar biasa daif! Peniaga kecil Muslim mencari nafkah hidup tanpa sebarang prasarana dan pembelaan. Pemimpin UMNO yang sering melalak sebagai jaguh pembela Melayu perlu membeliak mata menyaksikan penganiayaan masyarakat yang dipinggirkan olih pemimpin mereka sendiri.

Kami sekadar menjelaskan dan mendoakan agar rakyat insaf dengan menolak keangkuhan dan rasuah BN. Saudara Ansari Abdullah diharap akan mendapat dukungan rakyat agar suara mereka akan dikumandangkan di Parlimen dan di seluruh negara.

ANWAR IBRAHIM
Batu Sapi, 1 November 2010 "
 

Komen Via Facebook

0 ulasan:

Post a Comment

Hak Cipta & Penafian

SBS MEDIA (Sahabat Blog Sabah) - 2011 Digalakkan untuk sebarang sebaran. Sebarang bentuk salinan kandungan daripada laman ini mestilah disertakan link Sahabat Blog Sabah bagi memudahkan proses rujukan. Kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang disertakan daripada pengunjung dan menjadi tanggungjawab pengunjung sepenuhnya. Sekian.