23 March, 2010

PSS Scores A Hat-trick

Share

Ditampal Salin dari: http://nurilhakim.blogspot.com

PSS berjaya menjaringkan hat-trick pada cuti sekolah yang lepas apabila berjaya menganjurkan tiga program secar berturut-turut. Program pertama melibatkan penglibatan ahli-ahli KRU dan PSS dalam program Perkhemahan Amal anjuran Yayasan Amal selama tiga hari di Kampung Indarason Laut, Kudat. Program yang berlangsung pad 12-14 Mac 2010 melatih peserta dengan skil survival, selain mendampingi masyarakat melalui program anak angkat dan mengeratkan ukhuwwah dalm perlawanan-perlawanan persahabatan, antaranya perlawanan menyumpit,tarik tali dan bola sepak.

Kumpulan 2 muncul sebagi kumpulan paling bersemangat.

Kegigihan PSS membentuk golongan muda diteruskan dengan Kem Induksi Pelajar 2010, yang diadakan pada 15-16 Mac di tapak kem tradisi PSS di Kampung Kobuni, Inanam. Peserta yang terlibat merangkumi bakal-bakal pelajar tuisyen PSS, pelajar-pelajar kelas Al-Quran PSS dan penduduk Kampung Kobuni dan sekitar.


Marathon program tersebut diakhiri dengan Bengkel Wakil Rakyat yang dianjurkan bagi melatih ahli-ahli elit KRU membiasakan diri dengan kemampuan berpidato, melakukan survey ke atas penduduk selain menguasai kelompok madhu'u yang didampingi. Peserta turut didedahkan dengan isu-isu besar negeri Sabah seperti isu PTI, isu kemiskinan di Sabah dan isu street kids, selain beberapa isu lain bagi melahirkan ahli yang mampu berfungsi dengan kompeten dan efektif sebagai ahli masyarakat.

PSS merakamkan jutaan penghargan kepada semua pihak yang menjayakan ketiga-tiga program, khususnya adik-adik KRU Penampang yang gigih bekerjasama dalam 2/3 daripada program yang dianjurkan.

Tahniah PSS atas jaringan tiga gol berturut-turut!

p/s: Penulis masih di dalam mood bersyukur setelah menyaksikan kemenangan 2-1 Man U ke atas Liverpool. Gambar lain menyusul.

Komen Via Facebook

0 ulasan:

Post a Comment

Hak Cipta & Penafian

SBS MEDIA (Sahabat Blog Sabah) - 2011 Digalakkan untuk sebarang sebaran. Sebarang bentuk salinan kandungan daripada laman ini mestilah disertakan link Sahabat Blog Sabah bagi memudahkan proses rujukan. Kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang disertakan daripada pengunjung dan menjadi tanggungjawab pengunjung sepenuhnya. Sekian.