07 August, 2010

Pengurus Besar Sime Darby Holdings Bhd. dituduh rasuah

Share

sumber: http://mahkamah-akhirat.blogspot.com


SHAH ALAM 6 Ogos – Seorang Pengurus Besar di Sime Darby Holdings Bhd. dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini hari ini atas tuduhan menerima rasuah RM99,000 serta menggunakan maklumat harga bidaan tanpa kebenaran syarikat, dua tahun lalu.
Zamri Mohd. Iderus, 39, (gambar) yang memegang jawatan Pengurus Besar Sime Darby Marine/Pembangunan Perniagaan dan Pelaburan/Projek Antarabangsa mengaku tidak bersalah selepas kedua-dua pertuduhan dibacakan di hadapan Hakim Azhaniz Teh Azman Teh.

Tertuduh didakwa menerima rasuah dalam bentuk dua keping cek bernilai RM99,000 daripada seorang pelabur syarikat Arrow Platform (M) Sdn. Bhd., Kamarudin Hussin di Warung Junction, The Summit Hotel, Persiaran Kewajipan, USJ 1, UEP Subang Jaya pada pukul 8 malam, 7 November 2008.
----------------------------
respon : tambahan info >
klik
http://ms.wikipedia.org/wiki/Sime_Darby

Sime Darby adalah syarikat multinasional konglomerst yang bertapak kukuh di Malaysia dalam industri perladangan, hartanah, industri, motor , tenaga dan prasarana serta hospitaliti. Sime Darby tersenarai dalam papan utama Bursa Malaysia Securities Berhad.

Pada Januari 2007,
3 syarikat multinasional iaitu Guthrie Berhad, Golden Hope dan Sime Darby digabung menjadiSynergy Drive . Pada 27 November 2007 ia ditukar nama kepada Sime Darby Berhad sahaja.

Komen Via Facebook

0 ulasan:

Post a Comment

Hak Cipta & Penafian

SBS MEDIA (Sahabat Blog Sabah) - 2011 Digalakkan untuk sebarang sebaran. Sebarang bentuk salinan kandungan daripada laman ini mestilah disertakan link Sahabat Blog Sabah bagi memudahkan proses rujukan. Kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang disertakan daripada pengunjung dan menjadi tanggungjawab pengunjung sepenuhnya. Sekian.