19 April, 2011

KALAU ADA MARUAH DAN BERJIWA BESAR, HE SHOULD RESIGN FROM CONTINUING TO BE PRIME MINISTER

Share

sumber: http://iskhandarzulkarnain.blogspot.com/

Walaupun Najib berkampung 6 hari di Sarawak semasa kempen PRN Sarawak Sabtu lalu, tetapi rakyat tetap menolak BN. Bukti Najib ditolak oleh rakyat ialah :-


1) BN hilang 8 kerusi tambahan menjadi 15 berbanding hanya 7 pada PRN 2006

2) Undi popular BN merosot dari 62 % kepada hanya 55 % iaitu kira-kira 7 - 8 %


Rakyat tetap tidak percaya kepada konsep 1Malaysia Najib dan tetap menolak BN walaupun berbilion projek pembangunan diumumkan oleh Najib.


Tidak pernah Perdana Menteri sebelum Najib duduk berkampung semasa kempen dalam sejarah PRN Sarawak. Keadaan ini menjadi bukti Najib ditolak oleh rakyat bersama-sama dengan konsep 1Malaysia beliau. Najib sepatutnya berasa malu dan wajar meletakkan jawatannya lantaran prestasi buruk beliau yang gagal memimpin BN mengekalkan rekod baik BN di Sarawak.


Jika beliau seorang yang bermaruah dan pemimpin berjiwa besar, beliau sepatutnya meletakkan jawatan atas kegagalan BN ini.

Komen Via Facebook

0 ulasan:

Post a Comment

Hak Cipta & Penafian

SBS MEDIA (Sahabat Blog Sabah) - 2011 Digalakkan untuk sebarang sebaran. Sebarang bentuk salinan kandungan daripada laman ini mestilah disertakan link Sahabat Blog Sabah bagi memudahkan proses rujukan. Kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang disertakan daripada pengunjung dan menjadi tanggungjawab pengunjung sepenuhnya. Sekian.