19 October, 2012

PERASMIAN DARUSSYIFA’ BANDAR SIERRA KOTA KINABALU

Share
Sumber: http://abunuha.wordpress.com/


Setinggi tahniah kepada Darussyifa’ Bandar Sierra yang dipimpin oleh Yang Mulia Ustaz Haji Nik Anwar Zakaria dan sahabat-sahabat di sana atas kewujudan pusat rawatan Darussyifa’ yang pertama di Sabah. Alhamdulillah, premis ini dirasmikan oleh Ybhg Tuan Guru Dato’ Dr Haron Din yang juga pengasas dan penasihat Darussyifa’ Malaysia pada petang sabtu semalam.

Ketibaan Tuan Guru tepat pada jam 2 petang disambut oleh Pengerusi Darussyifa’ Malaysia Tuan Haji Abd Rahman Ahmad dan rombongan Darussyifa Pusat, Pengerusi Darussyifa’ Sabah Ustaz Haji Muchlish Ali Kasim, serta semua penuntut Kumpulan Pertama Darussyifa’ Sabah yang meraikan kehadiran tuan guru ke Sabah.

Majlis perasmian berjalan ringkas dengan Ustaz Haji Muchlish memberikan ucapan ringkas dan kemudian Tuan Guru Dr Haron Din menandatangani plak perasmian dan seterusnya mendoakan kebaikan diatas kewujudan pusat rawatan berkenaan. Tuan Guru juga berkenan meninjau keadaan bangunan dan memberikan pandangan dan nasihat beliau tentang beberapa perkara.

Rawatan yang berlangsung Darussyifa’ Bandar Sierra buat masa ini beroperasi pada jumaat malam sabtu dan sabtu malam ahad bermula pada jam 8 malam. Rawatan merangkumi penyakit gangguan makhluk halus serta penyakit-penyakit zahir dan batin. Semua rawatan adalah percuma.

Komen Via Facebook

2 ulasan:

Taxi kinabalu said...

awesome blog admin.

if you need a taxi service around kota kinabalu/sabah.
call or message us at +6017 832 5898

feel free to visit our blog to get more info

http://taxi-kinabalu.blogspot.com/

Gombug said...

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.Baca selanjutnya...Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
Baca selanjutnya...

Post a Comment

Hak Cipta & Penafian

SBS MEDIA (Sahabat Blog Sabah) - 2011 Digalakkan untuk sebarang sebaran. Sebarang bentuk salinan kandungan daripada laman ini mestilah disertakan link Sahabat Blog Sabah bagi memudahkan proses rujukan. Kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang disertakan daripada pengunjung dan menjadi tanggungjawab pengunjung sepenuhnya. Sekian.